Over mijzelf

henk fransenVanuit de behoefte om meer te werken en delen met mensen, heb ik in maart 2010 mijn baan als beleidsmedewerker bij de gemeente Den Haag opgezegd. Van de 33 jaar die ik daar werkte was ik verreweg de meeste tijd actief op het terrein van de verdeling van woonruimte in de zogenoemde sociale huursector. Eerst met het doen van huisbezoeken aan mensen met woonproblemen. Later als beleidsmedewerker. Ik heb daar een schat aan ervaringen opgedaan, mezelf leren kennen en een groot netwerk opgebouwd.

Ter voorbereiding op de start van mijn eigen onderneming volgde ik in 2004 de opleiding voor mediator. In 2008 gevolgd door een leergang Conflictcoaching en een training Interculturele Mediation. In 2011 volgde ik een cursus systemisch coachen (in families en organisaties) die ik afgerond heb in februari 2012.

Mijn jeugd vond voor een groot deel plaats in Drachten (Friesland) in een gezin met twee kinderen. Mijn zus en ik zijn Protestants Christelijk opgevoed. Ik heb dat heel bewust en betrokken gevolgd. Later heb ik andere religies en waarden leren kennen en delen daarvan tot me genomen. De gedachte van meerdere levens zoals in het Boeddhisme en Hindoeïsme spreken me zeer aan. Gevoed door die grote religies en andere spirituele ervaringen ben ik mijn eigen weg gegaan.

Op dit moment ben ik in de fase dat ik me realiseer dat we allen voortkomen uit en terugkeren naar dezelfde Bron, het Al of het Grotere Geheel. Bewustzijn daarvan betekent voor mij dat ik dat graag mijn zijn, mijn handelen en woorden tot volledige uitdrukking wil laten komen.

Vanaf mijn jeugd heb ik veel aan mijzelf getwijfeld. Gedurende mijn leven voelde ik diepe angsten en boosheid en verdriet. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is die gevoelens te herkennen. Ik heb geleerd ze te transformeren naar liefde voor mijzelf en naar vrijheid en vreugde in mijn leven. Ik heb het verlangen de rijkdom van mijn ervaringen uit het verleden mee te nemen naar het heden en te gebruiken in mijn contacten met anderen.

Reacties zijn gesloten.