India

India1

Met dit land heb ik een sterke binding. Sinds ik er in 1988 voor de eerste keer rondtrok, ben ik er vele malen terug gegaan. In India voel ik me thuis, op m’n gemak en ik heb er inmiddels veel vrienden en contacten.

Eén van mijn beste vrienden is Krishna, die met zijn vrouw en drie kinderen in Uttarkashi (Himalaya) woont en een yogacentrum en guesthouse heeft in Netala aan de oever van de rivier de Ganges. Op verschillende manieren werken we eigenlijk aan dezelfde missie. In de woorden van Krishna: “A chain of love and affection all around the world” (een ketting van liefde en genegenheid rond te wereld).

Momenteel kan ik op eenvoudig niveau converseren en lezen in het Hindi. Het is mijn grote wens het Hindi (de taal van het Noorden van India) vloeiend te spreken, zodat ik lezingen, workshops en coaching ook in die taal en in India kan doen. Op termijn zal de informatie op deze website beschikbaar zijn in zowel Hindi als Spaans.

India roept allerlei emoties op en als westerling heb je al snel de neiging van alles te willen veranderen naar je eigen westerse maatstaven: zoals een betere infrastructuur, milieu beleid, verkeersregels, etc. Dat is een valkuil. Wij leren en ervaren namelijk binnen de (westerse) maatstaven die wij gekozen hebben. Mijn idee is nu, laat hen, de inwoners van dat grote continent, dat doen binnen de door hen gekozen kaders.

Reacties zijn gesloten.